Stichting Schoolbus Zonnemaire

Leerlingenvervoer van en naar ZierikzeeWelkom bij de Schoolbus van Zonnemaire


Het is zover!
De Elektrische bussen zijn op 20 september 2019 in bedrijf genomen. Een heel mooi memorabel moment, waar lang naar uitgekeken is.
Dank aan alle sponsors en vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. de gemeente die de Agrisnellaad paal van CZAV voor aanvang van het nieuwe schooljaar heeft weten plaatsen!

Mede dankzij de bijdrage van het Nutsfonds Zierikzee van €5.000,- kunnen we de transitie naar elektrisch busvervoer gaan uitvoeren.

Heel veel dank aan het Nutsfonds Zierikzee voor ondersteuning van ons initiatief door deze geweldige bijdrage!  

Stichting Schoolbus Zonnemaire heeft de stemronde van het ING Nederland fonds gewonnen!

Heel veel dank aan iedereen die op ons gestemd heeft. We hebben de 1e prijs gewonnen een bedrag van €5000,- dat natuurlijk heel erg welkom is om de Schoolbussen te laten laten rijden!

Oranje Fonds steunt met €20.000,- Stichting Schoolbus Zonnemaire

Om de transitie naar elektrisch vervoer mogelijk te maken heeft Stichting Schoolbus de toezegging gekregen van het Oranje Fonds voor een bijdrage vaan €20.000,-

In 2018 is het schoolbus traject opgestart met 2 gebruikte dieselbusjes. Echter was er van meet af aan de insteek om het vervoer van de basisschoolleerlingen en buiten de schooltijden ook voor de ouderen, milieuvriendelijk te gaan doen middels 100% elektrische bussen. Mede door het Oranje Fonds wordt dit naar verwachting vanaf het nieuwe Schooljaar 2019-2020 een feit. Het bestuur is daarom ook heel blij met de toezegging van het Oranje Fonds, dat ernaar streeft dat niemand zich buiten gesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Iets dat met name ook de insteek is van Stichting Schoolbus Zonnemaire, zowel voor de kinderen als de ouderen op het Dorp. De Schoolbus heeft naast de functie vervoer ook een sociaal element voor kinderen onderling en om de ouderen uit een isolement te houden/halen door gezamenlijk activiteiten te bezoeken. De steun van het Oranje Fonds bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.


 

    Vanaf 20 augustus 2018 is de Schoolbus Zonnemaire gaan rijden 

tussen Zonnemaire, Noordgouwe/Schuddebeurs en Zierikzee.

Basisschoolleerlingen kunnen instappen bij de Zonnewijzer of de tussenliggende bushaltes en worden afgezet bij hun school in Zierikzee. 

De terugreis is uiteraard ook mogelijk.

Naar wens worden de kinderen na schooltijd weer opgehaald en weer bij de Zonnewijzer of de tussenliggende bushaltes afgezet.

De (vaste) vrijwillige chauffeurs zijn ouders van één van de kinderen of een goede bekende woonachtig op ons dorp of omgeving. Deze chauffeur wordt door het bestuur gescreend en is in staat een verklaring omtrent gedrag (VOG) af te geven. Deze VOG wordt door ons geregeld.

 De kosten voor een schoolrit bedraagt maximaal € 1,50 per kind per rit.

 Reserveren en betalen van de ritten kan via onze website (menu diensten).

 Mocht u  vragen hebben kunt u ons mailen via info@schoolbuszonnemaire.nl of kunt u ons bereiken via 

telefoonnummer 0111-852804.

 Wilt u ons helpen de bus te laten rijden door een donatie of sponsoring, of als vrijwillig chauffeur?
Vul dan svp het contactformulier in. Wij nemen dan zsm contact met U op.